De vuist moet op tafel

De vuist moet op tafel

woedend zijn we over de besloten bomenkap aan de Scheveningseweg. zwakke Haagse bestuurders die niet opgewassen zijn tegen de machtige Metropoolregio Rotterdam Den Haag lijken voor deze historische blunder verantwoordelijk.

we hebben weer eens hard gewerkt en kwamen uit bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH). wat is dat nou voor iets? het zit zo: om de regio economisch sterker te maken hebben ze een nieuwe bestuurslaag gemaakt. die bestuurslaag is niet democratisch want er zijn geen verkiezingen voor. maar die MRDH beslist wel álles over ons openbaar vervoer en onze economie.

die MRDH heeft de regio opgedeeld in ‘economische zones’. Den Haag heeft twee economische ‘functies’ gekregen: toerisme/recreatie aan zee, en organisaties voor vrede/recht/veiligheid. laat dat nu bijna allemaal in Scheveningen liggen!

‘ze’ hebben besloten dat het openbaar vervoer daarom groter, zwaarder, intensiever moet. want ja, ook Rotterdammers moeten van ons strand gebruik gaan maken. daarom krijgen wij een steeds intensiever ‘lightrailnet’ je weet wel, die ‘light’ Avenio en later vergelijkbare trams. maar… dat moet wel op een: “efficiënte en rendabele” manier zeggen ze. in hun bereikbaarheidsagenda schrijft de MRDH: “er wordt een kostenefficiënt en rendabel vervoerssysteem gerealiseerd, door optimaal gebruik te maken van het beschikbare vervoersysteem en de ruimte daaromheen”.

kijk! daar hebben we de basis te pakken voor deze historische Scheveningseweg blunder!

nu zeg je waarschijnlijk: hebben onze wethouders en gemeenteraadsleden dan helemaal niks te vertellen? natuurlijk wel! maar dan hebben we wel wethouders en raadsleden nodig die met de vuist op tafel slaan, en zeggen: “geen denken aan! wij laten onze historische Scheveningseweg niet verpesten vanwege kostenefficiënt/rendabel opgelegd beleid! zijn jullie nou helemaal gek!”.

maar zulke wethouders en raadsleden hebben we niet. onze vertegenwoordigers zijn niet opgewassen tegen die machtige MRDH. zij lieten ons gewoon geloven dat we via de denktank mee konden beslissen. er werd zo gegoogeld met cijfers en feiten dat de uitkomst precies dat werd wat via de MDRH allang besloten was, en noemen het democratie! ammehoela!

voor de Scheveningseweg was een maatwerkoplossing nodig zei de gemeente en de HTM. het budget voor lijn 1 stond lang geleden al vast blijkt nu! zo’n voorstelling van zaken noemen wij hypocriet.

als zij niet met de vuist op tafel slaan dan moeten wij dat doen. roep het college tot de orde en zorg dat onze stem luid en duidelijk bij de MRDH te horen is. zo duidelijk dat ze niet meer om ons heen kunnen!
want vergis je niet: die OV plannen kosten niet alleen de bomen aan de Scheveningseweg! wat begon bij de Nieuwe Parklaan zal een spoor van verwoesting in onze stad achterlaten.

Onze vuist moet op tafel!

onze historische Scheveningseweg kaal? Dat MAG NIET GEBEUREN!

Stuur het college een mail: college@denhaag.nl

KLIK HIER voor de Bereikbaarheidsagenda MRDH

schermafdruk-2017-11-30-15-00-22

Voeg reactie toe

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lees ook...
Lees ook...
11 dec: Daar gaan we weer.... Nu moet de Koekamp eraan geloven. dat park tegenover Centraal. met die eeuwenoude bomen en dat…
Lees ook...
Hete Steden - Al enige tijd woedt de discussie of Den Haag de ‘groenste stad van Nederland’ is. Laatste bijdrage daarin stond…