Nog meer chaos bij publicatie kapvergunningen

We ontvingen deze fotocollage van de onaangenaam verraste Nati van Schouwen met deze tekst: “Foto’s van een klein stukje Rustenburg-Oostbroek vandaag… er is echt heel veel gekapt (inclusief die grote beeldbepalende boom)”. Deze foto’s zijn gemaakt in de Uddelstraat, Ermelostraat en de Nunspeetlaan. Ze vroeg zich af wat de reden was van deze kap.

Wij gingen zoeken en vonden in eerste instantie geen kapvergunning. Alle kapvergunningen moeten op www.overheid.nl staan maar de gemeente kiest ervoor om ook op andere manieren kapvergunningen te publiceren. Wij vonden deze omgevingsvergunning maar als je hierop verder klikt vind je geen straatnamen.Is dit de kapvergunning waar het om gaat? Wie het weet mag het zeggen.

Okay, dan zijn het misschien “dode en slechte bomen” waarvan wij weten dat die apart, met PDF-bestanden gepubliceerd worden op de website van de gemeente? Die PDF’s die vaak niet geopend kunnen worden…  (overigens aan de strakke stammen te zien waren dit geen “dode of slechte bomen”, dit doet meer denken aan een herinrichting. Inderdaad geen resultaat…

Dan maar zoeken met Google. En wat vinden wij?

En hier zien we zowaar de straatnamen die Nati melde, Uddelstraat, Ermelostraat en de Nunspeetlaan. Hier wordt echter gesproken over 28 bomen die gekapt worden. Is dit hetzelfde dossier? VVD Wethouder Boudewijn Revis had ons meer transparantie beloofd maar op deze manier wordt de chaos alleen maar groter.

1 Reactie

  • Anne-Mieke de Vries 18 maart 2018 01:41

    Wijkbewoners kregen 08-03 bericht van de Gemeente dat er v.a. 12-03 in Rustenburg-Oostbroek in 10 straten idd 28 (helaas mooie, oude-!!) bomen zouden moeten wijken om rioleringen te vernieuwen. Mogelijk bijkomende aanleiding voor bomenkap: herinrichting van enkele straten om extra parkeerplaatsen te creëren. Het heeft dus niets met zieke, oude bomen te maken!
    Daarvoor in de plaats zullen er, naar zeggen, 50 nieuwe bomen geplant worden.
    Vréselijk deze kaalslag te zien!

Voeg reactie toe

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lees ook...
Lees ook...
Bomenstichting Den Haag - Het voorontwerp bestemmingsplan maakt het mogelijk om in 3 deelgebieden de bestemmingen te wijzigen. Het maakt o.a. de…
Lees ook...
Test je kennis over het Haagse groenbeleid en doe de Haagse Bomenquiz...