Visie denktank overkluizingen Teldersweg historisch fout…

In ons vorige bericht over de visie van de Denktank Scheveningse Bosjes schreven wij al over de gewenste overkluizing(en) van de Prof. B.M. Teldersweg. Deze is (zijn) nodig om de groene gebieden te verbinden. Laten wij voorop stellen dat wij heel blij zijn met de visie in het algemeen. De visie over de tunnels delen wij echter niet. Wij zijn bang dat hier een historische fout wordt gemaakt en dat het landschap voor altijd verminkt zal worden.

De denktank wil twee overkluizingen: één tussen het Promenade hotel en de Waterpartij en één tussen Madurodam en Tennisclub de Bataaf. Daartussen, ter hoogte van de Waterpartij moet een open tunnelbak komen. Deze zogenaamde verdiepte weg wordt aan weerszijden geaccentueerd met bomenrijen zoals te zien is op de schets.

Samen met SOS Den Haag hebben wij ons hierin in verdiept en kunnen de logica achter dit idee niet ontdekken. Ook niet als we de andere plaatjes bekijken die bijgevoegd zijn in het document. Het lijkt erop alsof de denktank geen rekening heeft gehouden met de hoogteverschillen. Tussen Madurodam en de Bataaf eindigt de hellingbaan van het viaduct over de Doctor Aletta Jacobsweg dat verder loopt naar het talud van het Hubertusviaduct. De weg kan hier dus niet omlaag, of ze moeten het viaduct en het talud verwijderen. Dat zal toch niet de bedoeling zijn?

Volgens ons ligt het voor de hand om één tunnel in het hart van het gebied te maken. Het hart dat nu doorsneden wordt door de Teldersweg. Er ontstaat zo een fabuleuze plek waar de Scheveningse Bosjes prachtig overgaan in de Waterpartij. Waar het Indische Monument volledig tot zijn recht komt. Waar je rustig kan recreëren zonder gestoord te worden door het verkeer van de Teldersweg. De denktank heeft hier echter een open tunnelbak in gedachte. Als een open wond in het landschap, waardoor de barrière hier alleen maar groter wordt… Dit mag niet gebeuren!

Zie hoe wij het in gedachten hebben. De logische oplossing:

1 Reactie

Voeg reactie toe

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Lees ook...
Lees ook...
Update: Het blijkt dat op sommige computers de bestanden wel te openen zijn en op andere niet. Waarschijnlijk geeft de grootte van…
Lees ook...
Dinsdag 3 april is er een informatieavond over de visie van de Denktank Westbroekpark, Scheveningse Bosjes, incl Waterpartij. Wij bestudeerden de schets…